Menu
EUR
17 Producten
Toon:
Toon 1 - 17 van 17
Blusdekens

Blusdekens

Een blusdeken is een essentieel hulpmiddel voor het doven van een beginnende brand. Het voordeel ten opzichte van alternatieve blusmiddelen is dat het gebruik van een blusdeken nevenschade voorkomt. Een blusdeken is daarom een onmisbaar onderdeel van een veiligheidsplan voor zowel huishoudens als werkplekken. Een blusdeken bestaat uit niet-ontvlambaar materiaal, zoals glasvezel of geïmpregneerd katoen. Het blusdeken wordt gebruikt om zuurstof van de brandhaard te ontnemen, waardoor het vuur verstikt en dooft.

Waarvoor gebruik je een blusdeken?

Een blusdeken is een veelzijdig hulpmiddel dat gebruikt wordt bij het doven van verschillende soorten beginnende branden, zoals keukenbranden en kleding branden. Het doek smoort de vlammen en voorkomt dat zuurstof de brand kan aanwakkeren. Hierdoor is een blusdeken een effectieve oplossing om kleine branden te blussen voordat ze zich verder verspreiden. Het is echter belangrijk om te vermelden dat een blusdeken niet geschikt is voor het doven van branden in een frituurpan, hiervoor dient namelijk een speciale vetblusser te worden gebruikt.

Hoe werkt een blusdeken?

Op het moment dat er brand uitbreekt, is het van levensbelang om snel te handelen. Het is daarom cruciaal om vooraf te weten hoe je een blusdeken moet gebruiken. Volg deze stappen om een blusdeken correct te gebruiken:

  1. Trek aan beide zwarte uiteinden van het blusdeken. Hierdoor komt het doek uitgevouwen uit de koker en heb je het direct stevig vast.
  2. Sla het blusdeken om je handen heen en houd hem ook hoog genoeg om jezelf te beschermen tegen hitte en vlammen.
  3. Leg het blusdeken zorgvuldig over de brandhaard, waarbij je ervoor zorgt dat er geen zuurstof bij kan komen. Dit helpt om de brand te verstikken.
  4. Laat het blusdeken gedurende minstens 30 minuten op de brandhaard liggen. Ga niet eerder kijken of de brand al gedoofd is, aangezien dit zuurstof kan toelaten en de brand opnieuw kan laten oplaaien.
  5. Pak het object dat in brand stond, indien mogelijk, met het blusdeken er nog op en breng het voorzichtig naar buiten. Hier kun je de brandhaard verder blussen.

Waar plaats je een blusdeken?

Het is verstandig om goed na te denken over waar je een blusdeken op gaat hangen. De keuken is vaak een geschikte locatie, omdat daar de meeste kleine brandjes ontstaan, zoals vlam in de pan of kleding branden. Daarnaast is het ook aan te raden om een blusdeken op andere strategische plekken te plaatsen, afhankelijk van je specifieke situatie. Bijvoorbeeld in de buurt van een open haard, in de garage, of in de buurt van elektronische apparatuur. Het is essentieel dat het blusdeken gemakkelijk toegankelijk is, zodat je er snel bij kunt zijn in geval van een brandincident. Hang het blusdeken op een prominente plaats aan de muur, bij voorkeur niet hoger dan 1,5 meter, zodat het voor iedereen goed bereikbaar is. Door een blusdeken op strategische plekken te plaatsen, kun je snel en effectief reageren in geval van een beginnende brand en ernstige schade voorkomen.

Welk formaat heb ik nodig?

Het kiezen van het juiste formaat blusdeken is belangrijk om ervoor te zorgen dat het voldoende dekking biedt bij het blussen van een brand. Houd hierbij rekening met de omgeving waarin het blusdeken gebruikt gaat worden. Zorg ervoor dat je een hardcase of softcase blusdeken kiest die groot genoeg is om de potentiële brandhaard volledig te bedekken. Bij Blusdeken.nl bieden we verschillende formaten blusdekens aan, waaronder de twee meest voorkomende formaten:

Blusdeken 120x180

Dit formaat blusdeken heeft een afmeting van 120 centimeter in de breedte en 180 centimeter in de lengte. Het biedt een goede dekking voor kleinere brandhaarden en is geschikt voor de meeste huishoudelijke toepassingen. Het kan effectief worden gebruikt bij het blussen van branden in vuilnisemmers, vlam in de pan of kleding branden. Een blusdeken van dit formaat is compact, waardoor het een handige keuze is voor thuisgebruik.

Blusdeken 180x180

Dit formaat blusdeken heeft een afmeting van 180 centimeter in zowel de breedte als de lengte. Het biedt een ruimere dekking en is geschikt voor grotere brandhaarden of situaties waar extra dekking nodig is. Het kan handig zijn voor commerciële omgevingen, werkplaatsen of andere locaties waar grotere branden kunnen ontstaan. Een blusdeken van dit formaat zorgt ervoor dat je voldoende dekking hebt om de brand effectief te smoren.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »